Meer over Nieuws

Commissie Israël

Verbondenheid met het Joodse volk en Israël. De Commissie Israël wil zichtbaar en hoorbaar aanwezig zijn voor en onder het Joodse volk.

Op de eerste zondag in oktober is er de jaarlijks terugkerende Israëlszondag. Op deze dag besteden we traditiegetrouw extra aandacht aan het Joodse volk, waar ook ter wereld. Dit hoeft niet specifiek in de staat Israël te zijn, maar kan net zo goed in Nederland zijn.

De diaconiecollectie op Israëlszondag is bestemd voor de Commissie Israël. In dit bericht vertellen we graag wat meer over het werk wat zij doen.

Commissie Israël

Israël heeft altijd al een unieke en bijzondere plaats ingenomen. Niet alleen in de geschiedenis, maar doet het nog steeds. Israël is het het land van de Bijbel en de Joden zijn het volk waaruit de Messias geboren is. Dit bracht de Hersteld Hervormde Kerk tot de volgende vragen: Hoe is de verhouding tussen Israël en de kerk? Wat betekent dit voor de kerk? Welke roeping heeft zij ten opzichte van Israël? Om invulling te kunnen geven aan haar roeping ten aanzien van Israël, werd door de synode van de Hersteld Hervormde Kerk in 2014 de Commissie Israël benoemd.

Jerusalem, detail van de Klaagmuur


De Hersteld Hervormde Kerk wil zichtbaar en hoorbaar aanwezig zijn voor en onder het Joodse volk in en buiten Israël en op verschillende terreinen tot een getuigenis zijn. Zij doet dit door middel van haar commissie Israël, die de schakel vormt naar de kerkelijke gemeentes.

Op de website van de Commissie Israël vindt u ruime informatie over hun visie en doelstellingen.

Projecten en vrijwilligerswerk

Om via lokale kerkelijke gemeenten in Israël te kunnen voorzien in de grootste nood, is met meerdere kerken in Nederland een Noodfonds Israël opgericht. De Commissie Israël mag al enkele jaren haar bijdrage leveren aan verschillende projecten. Zo is er in Dimona (in de Negev) een inloophuis waar op ongedwongen wijze met bezoekers gesproken wordt en zij hun liefde aan Israël kunnen laten zien en spreken over de Messias. Daarnaast wordt er hulp gegeven aan verslaafden, hoewel dit kleinschalig is, is dit zeer effectief! Regelmatig worden vrijwilligers ingezet in  Aleh (gehandicaptenzorg), maar ook in het verpleeghuis Beith Juliana in Herzaliya, een klein ziekenhuis in Nazareth, zullen vrijwilligers ingezet worden. De Commissie Israël geeft ondersteuning aan Red Carpet (hulp aan prostituees), voorziet van lectuur en geeft voorlichting binnen de gemeente.

Hebt u vragen over het werk van de Commissie Israël in het algemeen of Israël in het bijzonder? U kunt hen altijd benaderen. Alle informatie over hun visie, doel, projecten, vrijwilligerswerk, giften en donaties vindt u op de website van de Commissie Israël.

De Commissie Israël vraagt uw gebed en (financiële) steun.

Diaconiecollectie Commissie Israël

Uw gift aan de diaconie op de eerste zondag in oktober is volledig bestemd voor de Commissie Israël. Zoals u in dit artikel en op de website van de Commissie Israël kunt lezen wordt uw bijdrage goed besteed en bevelen wij deze dan ook van harte aan. Ook na deze datum is het mogelijk Commissie Israël te steunen met uw gift of donatie.

 

  • © hersteld hervormde kerk 2024